Reklama
 
Blog | Marek Drda

O hnusném světě

Tak vám nevím, ale začíná se mi ten náš svět nějak hnusit.

Před chvílí jsem ve slabé chvilce – obvykle si totiž dost hlídám, co si do hlavy pustím – shlédl dvě videa, zabavená Policií ČR útvaru Netechnických ztrát ČEZu, která novinářům poskytl advokát zastupující tzv. neplatiče (tzv. píšu proto,  že se mnozí z nich za neplatiče nepovažují, o což v tom sporu také jde). Nejprve můžete vidět komando vymahačů při speciálním výcviku pod taktovkou „odborníků“.  To nejlepší teprve přijde. Na druhém záznamu uvidíte člověka v tratolišti krve, který si právě prostřelil hlavou v průběhu zásahu stejného útvaru.

Když to skončilo, zíral jsem asi čtvrt hodiny tupě do zdi a v uších mi stále zněl pláč paní, která právě objevila svého mrtvého manžela i nesporně šokovanou reakci „vymahačů“. Zřejmě těch samých chlapíků, které na prvním videu spatříte slaňovat z mostu, hrát si na vězně z věznice někde v Iráku a v Rusku, žrát syrovou slepici, nahé hrdině prchat z klece. Jsou to normální chlapi, někteří pěkní cvalíci, jak je vidět. Věřím, že tohle tedy nechtěli. Věřím, že se jim pak moc dobře nespalo. A chci také věřit, že podobnou práci nedělají pro radost, ale jen kvůli penězům.

Uvědomuji si, že podobným případům asi nelze zabránit, a je mi jasné, že zmíněný advokát vybral ty nejhorší možné záběry, ale stejně je mi z toho všeho tak nějak na zvracení. Začíná se mi tak nějak hnusit svět, kde čím dál tím víc lidí dělá věci jen kvůli penězům, kde se dobře zaplatí jedné partě odb(p)orníků za odb(p)orný výcvik lidí, kteří pak kvůli lepší výplatní pásce doženou k sebevraždě člověka, který nemá na zaplacení elektřiny.  Asi už stárnu, morousovatím a brýle, přes které se na všechno dívám, postupně černají. Půjdu si uvařit černé kafe a budu dál zírat do zdi. Jestli vám můžu radit, na ta videa se nedívejte!

Reklama